Schooltripje Parijs!

Heeeeei!

ja eindelijk weer een artikel 😅 In dit artikel wil ik jullie vertellen over mijn reisje naar Parijs. Ik zit in 4 gymnasium en we zijn met de leerlingen Frans naar Parijs geweest. Ben je benieuwd wat ik gedaan heb? Lees dan verder😊
Dinsdag 14 maart: Nadat ik om 5:45 op was gestaan, bracht mama me om 6u naar school. Toen iedereen er was vertrokken we en gingen we een busreis van 7 uur tegemoet. Onderweg hebben we een pauze gehouden in België voor een toiletbezoekje. Daarna zijn we verder gereden en om 2u waren we op een school waar we 3 uur les zouden volgen. Na de les van een Franse docent gingen we met de bus naar een winkelcentrum en mochten we even vrij rondlopen. Zo snel mogelijk wifi gezocht om de snapchatstreaks te behouden😂.

Om 8u kwamen we op de plek aan waar we onze Franse familie zouden ontmoeten en gingen we naar de gastgezinnen. We zaten per 2 in gastgezinnen en ik zat met m’n vriendin Babet. Toen we daar aankwamen hebben we gegeten (was de eerste dag niet heel lekker, oops) en daarna gingen we slapen want we waren best wel moe van de reis. We hadden een hele nette kamer en badkamer.

Woensdag 15 maart: Om 7u ging de wekker en om 7:30 stond het ontbijt klaar. We hebben ontbeten en onze rugtas ingepakt en gingen toen weer naar de school want we zouden weer 3 uur les gaan volgen. 3 uur lang naar iemand luisteren die alleen maar Frans praat is best vermoeiend maar je merkt wel dat het op een gegeven moment een beetje vanzelf gaat. Om 12u toen de les afgelopen was gingen we dan eindelijk Parijs in. We gingen als eerst naar de Sacre Coeur, waar we vrije tijd hadden gekregen om een beetje rond te kijken en de stad in te gaan, en daarna hebben we het Louvre gezien.

Toen hebben we de metro gepakt naar de Notre Dame en daar mochten we in groepjes uiteten gaan. ‘S avonds nog langs de seine gelopen en om 10u waren we weer in onze gezinnen.

Donderdag 16 maart: Vandaag de hele dag parijs. S’ochtends zijn we als eerst naar Musée d’Orsay geweest en daar mochten we zelf gewoon een beetje rondlopen.

Toen we daar uitkwamen hebben we een wandeling en een boottocht gemaakt. Het was heerlijk weer en lekker warm dus op de boot was het super lekker.

Daarna zijn we naar een enorm winkelcentrum geweest; Canopée en kregen we daar weer vrije tijd. We hadden 3 uur om rond te lopen en ik heb toen een nieuw shirtje gekocht bij de Forever 21. Om 6u gingen we weer terug naar de gastgezinnen en hebben we daar gegeten. Dit was echt veeel lekkerder dan de eerste dag, dus dat was top. We hadden eerst quiche Lorraine en daarna pasta en schnitzel. Als toetje eerst kaas en daarna een soort vla. Daarna nog even beneden gezeten en met de mevrouw gekletst en toen gingen we slapen.

Vrijdag 17 maart: laatste dag van dit tripje. We moesten een half uurtje eerder op dan de andere dagen want onze bus vertrok om 8u naar Parijs. Als eerst gingen we naar de Champs-Elysées waar we lekker vrij rond mochten lopen en daar hebben we lekker Starbucks gehaald. Ook hebben we de Arc de Triomph gezien. Daarna zijn we met de bus naar de Eiffeltoren gereden, die moet je natuurlijk ook hebben gezien als je in Parijs bent. Daar kregen we een uur om erop uit te gaan, rond te kijken, en ons klaar te maken voor de terugreis. Nu zitten we op de terugreis en schrijf ik dit artikel😊 Het was super leuk en eigenlijk ook best leerzaam. Je praat in je gezin alleen maar Frans en we hebben 6 uur les gehad. Ik heb nu wel weer zin om naar huis te gaan, lekker terug naar je eigen familie en eigen bedje.

Dit was mijn 2e keer Parijs in een jaar en ik vind het echt een hele mooie stad! Zijn jullie al eens in Parijs geweest? Laat het weten, ben benieuwd🤗Fijn weekend, Groetjesss

Advertenties

8 gedachten over “Schooltripje Parijs!

  1. Pingback: HeyHey | Makeitbae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s